Kategorier
Skönhet

Fillers eller botox – vad är bäst?

När man vill förstärka och föryngra ens utseende brukar man tänka på botox. Fillers har dock blivit en alltmer använd skönhetsbehandling. Vad är skillnaderna och vilken ska man välja?

Både fillers och botox används som lösning när man vill se yngre ut och kanske få ett fräschare och piggare utseende. Även om båda behandlingarna injiceras i huden skiljer de sig däremot åt enormt. Botox, som innehåller botulinumtoxin, används för att tillfälligt förlama musklerna i ansiktet. Det betyder att musklerna inte kommer att kunna skapa rynkor, som de i ögonvrån eller i pannan. Resultatet blir en slätare (till synes yngre) hy.

Fillers tar också bort linjer och rynkor, men inte genom att påverka musklernas rörelse. Fillers innehåller hyaluronsyra, som har en geleaktig konsistens och används för att fylla ut och ge volym.

Vad kan fillers användas till?

På en klinik för fillers i Göteborg kan man bli av med rynkor och linjer. Det som man mest brukar ta bort är bekymmersrynkan i pannan och den nasolabiala linjen. Det går även att ändra ansiktsformen – som att förstärka käklinjen eller definiera kinderna. Man kan få fylligare läppar eller en skarpare läppkontur.

Det går även att använda filler för kroppen. Då används en tjockare version av ämnet – för att fylla ut och ge volym på vissa ställen. Det kan till exempel vara gapet mellan höft och lår. Ingreppet är förhållandevis smärtfritt och enkelt. Du kan göra en fillerbehandling under lunchen och gå tillbaka till kontoret direkt efter. Resultaten är omedelbara och kan hålla upp till ett år.